cookies from the kitchen
eftersom ylwis ville ha recept ska hon få det, idag ska vi bjuda på våra chocolate chip cookies och se vad dom säger !
Här är hemligheten:
300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao (FÖR MER SMAK TILLSÄTT LITE MER KAKAO)
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk) (JAG ANVÄNDE MER CHOKLAD. RÄÄKNA MED MINST 300)
(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)
Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter. ( 8 min räcker med varmluftsugn)
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.
Svar; Okej, inte för att jag har någon aning om vad alkalisk färg innebär, men ändå :P
Håller med dig, den där outfiten på Rihanna var verkligen NOT!
Btw, de där kakorna såg hiiiiimla goda ut tjejen! :)
SPANKYOU!! <3